keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Turvaistuinpohdintaa

Santsu alkaa olla jo sen kokoinen että pitäisi vakavasti harkita turvaistuimen ostamista turvakaukalon tilalle. Turvakaukalossa on rajana ikä 0-12kk ja paino 0-13kg, niiden puolesta Santsu toki sopii vielä sinne mutta se pituus! Paksummat tamineet päällä tyttö näyttää kaukalossa kuin sillipurkkiin ahdetulta! Ei se ole enää mukavaa kenestäkään. Santsu alkaa olla sen 9kg painoltaan mikä on useissa turvaistuimissa vaatimuksena. Eli sen puolesta saa ollakin haku päällä jo. Olenkin miettinyt nyt aamutuimaan erimerkkejä, selaillut pintapuolisesti turvatestejä, katsellut ohimennen nettikauppojen valikoimia ja hintaluokkia. Kauheaa hommaa!

Ja voi kauheus kun tämä aihe pitäisi ottaa puheeksi (taas kerran) miehen kanssa! Hänen mielestään se on turhaa, kallista ja että kaukalo pitää käyttää suunnileen loppuun asati, sekin kun oli mukamas niin kauhean kallis ostos. No olihan se tietysti mutta turvallisuus, helppokäyttöisyys ja esteettisyys ennen kaikkea ;) Täytyy vaan jatkaa pehmittelyä ja esitellä eri vaihtoehtoja pikku hiljaa.

Täytyy kysellä vinkkejä ja kokemuksia kokeneemmilta tuttavilta, toki täälläkin saa vinkkejä antaa jos on mitä antaa :) Ilo mielin vastaanotan kaiken tiedon!
Nyt siirryn taas turvaistuinviidakon ihmeelliseen maailmaan. Aurinkoista syyspäivää!

3 kommenttia:

 1. Samoja mietteitä täälläki, tosi ei oo vielä kauhee kiire. Mut mää aina kaikkee kattelen etukäteen.. Syöttötuoliki on jo kateltuja :D Sen osto kyllä enemmän jo ajankohtane ku toi istuin, mut kuitenki. Toivotaa et löytyy juuri sopiva Santsulle. Ja sano sille ukolles, et se on tärkeetä olla sopiva istuin :D
  Meillä on isäntä onneks ollu kiinnostunu noista istuimista jonku verra et ollaa yhessä niitä kans päästy kattelee.

  VastaaPoista
 2. Me ostettiin Joelille rallipenkki:Recaro Young Sportti. Maksaa kyllä suomessa maltaita (270e), mutta saksasta tilattuna saatiin 200euroon. Ihan on jykevä ja toimiva ollu meillä. Siitä hyvä että nyt pienempänä pidetään niissä istuimen omissa vöissä ja kun kasvaa ni voidaan käytää pelkkien auton vöitten kans. Painorajoitus 36kiloo, joten on tilaa kasvaa :D

  VastaaPoista
 3. Hanna, kyllä mekin yhdessä mennään kattomaan, mutta mie se yleensä teen sen esikatselun (ja melkeinpä ostopäätöksenkin ;) )

  Minni, Toi Recaro tuli mullekin vastaan jossain nettikaupassa, vois olla yks vaihtoehto. Mutta tutkinta jatkuu...

  VastaaPoista