tiistai 17. marraskuuta 2009

Santsun taitoja

Viime aikoina ollaan isin kanssa huomattu miten paljon tuommoinen pieni Santsu-palleroinen ymmärtääkään hänelle annettu ohjeita. Tässä muutama esimerkki:

-Jos Santsu tulee ruokailemaan tutti suussa ja sanotaan että ota tutti pois suusta, niin hän ottaa sen joko käteensä tai sit "sylkäisee" pois. Vielä pari viikkoa sitten tällä pyynnöllä ei ollut mitään vaikutusta mutta nyt toimii :)

-Santsun ollessa sylissä me yleensä pusutellaan kovasti poskille. Nyt kun Santsulle sanoo "anna pusu" niin hän avaa suun oikein isolle, tulee kohti ja antaa iiiiison märän pusun poskelle. Sen jälkeen saakin hiha märkänä pyyhkiä poskiaan ;) Mutta ihana pieni <3

-Pään osaa laittaa tyynylle kun niin pyydetään. Sitten äiti hihkuu onnessaan aaiiiiiii :)

-Sitten yksi sana minkä ymmärtää mutta ei halua ymmärtää; Ei. Santsu on keksinyt monia paikkoja joihin menemällä ja touhuamalla saa kajahtamaan ilmoille sanan Ei. Mutta millään sitä ei haluta ymmärtää että sinne ei saa mennä tai sitä ei saa tehdä. Viime aikojen suursuosikki on astianpesukoneen nappulat ja säätimet. Ne on juuri sopivalla korkeudella seisoskellessa. Ja siitäkös äiti tykkää.

Sitten pari muuta juttua mitä neitonen osaa; hänelle kun sanoo Moiii, niin käsi nousee ylös ja vilkuttaa. Santsu osaa myös taputtaa. Joskus taputus saattaa alkaa heti herättyä, äkkiä nousee polvilleen ja taptaptap :)
Taitaa se osata muitakin juttuja mutta eihän ne nyt mieleen tule kun sankari itse on nukkumassa eikä näyttämässä niitä temppujaan. Mutta niin, se tuetta seisominen on vahvistunut viime päivinä, eilen viimeksi seisoi melko kauan itsekseen ennen kuin alkoi tasapaino heittää.

Olipas aika sekavat ajatukset ja selitykset tänään... Mutta sekaisinhan sitä menee kun tuommoinen pieni mussukka jaksaa yllättää joka päivä <3

2 kommenttia:

  1. Ihania uusi taitoja :)

    Lapsen kehitystä on kyllä mahtavaa seurata, mutta kyllä siinä touhutessa alkaa sotkuakin tulla. Seuraavaksi varmaan aletaan tyhjennellä kaappeja..

    VastaaPoista
  2. Meilläkin säädetään astianpesukoneen nappuloita! :D Uudessa asumuksessa vaan ei ole astianpesukonetta, niin on yks asia vähemmän kiellettyjen listalla. Tuo Ei-sana toimii täällä jo suht hyvin.. Kun sanotaan kovalla äänellä Ei! niin alkaa hirmuinen mariseminen ja sit jätetään asia rauhaan.. :D
    Uusin taito meillä on jakkaran kanssa käveleminen pitkin kämppää. Jakkarasta tukea ja naarmutellaan laminaatti pilalle, se on kivaa! ;D

    VastaaPoista