lauantai 6. helmikuuta 2010

Lauantaileivontaa


Hiljaiseloa täällä blogissa on viikko vietetty. Santsun kanssa ollaan aktivoiduttu, herätty aiemmin ja käyty kerhoilemassa ja lenkkeilemässä kavereiden kanssa. Blogipäivittely ei ole jaksanut oikein kiinnostaa nyt hetkeen, en ole saanut oikein itsestäni mitään irti. Mutta ajattelin tulla jakamaan teille taas uuden reseptin, jota tässä iltasella testasin, olkaapa hyvät!


Perunarieskaset


12 kpl, 2 pellillistä

1 prk (200 g) Valio kevytkermaviiliätai Valio Bulgarian ruokajogurttia
3 dl Valio maitoa
1 pussi (n. 100 g) perunasosejauhetta
1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
1/4 tl suolaa
3 dl (kauraista) sämpyläjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniätai pinjansiemeniä

Sekoita kermaviili tai ruokajogurtti ja kylmä maito. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min. Lisää muut aineet. Jaa taikina kokkareiksi pelleille leivinpaperin päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Painele vielä halutessasi kevyesti rieskojen pinnalle siemeniä.
Paista 250 asteessa n. 10 min, eli kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa raejuustomunavoin kera.
VINKKI
Korvaa sämpyläjauhot halutessasi seuraavalla jauhoseoksella: 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl ohrajauhoja.

Ohje on peräisin Valion sivuilta. Nämä oli oikein hyviä mielestäni ja Santsukin tykkäsi :) Näitten rieskasten lisäksi leivoin ensimmäistä kertaa ässiä, tuli aika mielenkiintoisen näköisiä osasta... Mutta ei ulkonäkö vaan maku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti