Perunarieskaset
12 kpl, 2 pellillistä
1 prk (200 g) | Valio kevytkermaviiliätai Valio Bulgarian ruokajogurttia |
3 dl | Valio maitoa |
1 pussi (n. 100 g) | perunasosejauhetta |
1/2 dl | Valio Oivariini® juoksevaa |
1/4 tl | suolaa |
3 dl (kauraista) | sämpyläjauhoja |
1/2 dl | auringonkukansiemeniätai pinjansiemeniä |
Sekoita kermaviili tai ruokajogurtti ja kylmä maito. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min. Lisää muut aineet. Jaa taikina kokkareiksi pelleille leivinpaperin päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Painele vielä halutessasi kevyesti rieskojen pinnalle siemeniä.
Paista 250 asteessa n. 10 min, eli kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa raejuustomunavoin kera.
VINKKI
Korvaa sämpyläjauhot halutessasi seuraavalla jauhoseoksella: 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl ohrajauhoja.
Ohje on peräisin Valion sivuilta. Nämä oli oikein hyviä mielestäni ja Santsukin tykkäsi :) Näitten rieskasten lisäksi leivoin ensimmäistä kertaa ässiä, tuli aika mielenkiintoisen näköisiä osasta... Mutta ei ulkonäkö vaan maku :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti