lauantai 16. tammikuuta 2010

Kupponen kahvia

Meiltä puuttuu kahviastiasto. Sille ei vaan ole ollut tarvetta tähän saakka. Vieraat ovat juoneet kahvinsa/teensä Teema-mukeista. Nyt kuitenkin kun Santsun ensimmäinen syntymäpäivä lähestyy ja sitä täytyy juhlistaa niin kahvikupposille olisi tarvetta. Kuin myös tulevina vuosina. Näille synttäreille en ehdi omaa kuppikokoelmaa hankkia, joten turvaudun anopin astiakaappiin (toivottavasti saan luvan lainata muutamaa kahvikupposta lautasineen!).

Tutustuin kuitenkin ArabiaIittalan tarjontaan, josko sieltä se oma tuleva keräilysarja löytyisi.
Ensimmäisenä tosin yksi suosikki Pentikin valikoimista.

Anis-sarjan kahvikuppi, vetoisuus 2dl.
Tämän sarjan muotoilu vetää puoleensa. Kuppi on hyvän mallinen ainakin sitä katsellessa, korva/ripa/mikälie nimeltään näyttää sopivalta ettei sormet jää jumiin. Kaunis. Vetoisuuskin tuntuu ihan sopivalta.


Arabian KoKo-sarjan kuppi M, vet. 3,3dl
Tämä KoKo-kuppi vaikuttaisi olevan ulkoisesti samankaltainen Aniksen kanssa, tosin tässä tuo ripa vaikuttaisi olevan aika pieni, ahdas ja voin kuvitella sormien jäävän jumiin. Vetoisuudeltaan aika iso! Silti tämä on ollut suosikkilistallani jo kauan.


Arabian 24h-sarjan kahvi/teekuppi 2,6dl

Ihan hyvännäköinen ja -kokoinen kuppi, mutta pyöreät muodot eivät vetoa yhtä paljon kuin mitä nuo edellämainitut kupit. Voisin kuitenkin harkita.


Arabian Oma-kuppi, 3,5dl
Vähän hassun näköinen, kulmikkaan pyöreä. En välttämättä juhlavampaan kattaukseen osaisi kuvitella ja vetoisuudeltaankin on aika iso!


Arabian Arctica-kahvikuppi 2,8dl
Kokonsa puolesta ihan hyvä mutta taas nämä muodot, liian pyöreä ja koristeellisen tuntuinen minun mieleen.


Iittalan Teema-kuppi 2,2dl

Muotoilultaan sopivan simppeli minun makuuni. Mutta pienenkokoinen kuppi, kuitenkin ihan ok. Voisin harkita.Iittala Ego-kuppi 2dl
Listan erikoisuus. Nämä olisivat kivat mutta en kuitenkaan voisi kuvitella tarjoavani näistä kupeista kahvia vanhemmille vieraille. Enemmän nuorten ihmisten kahvikupit :)

Näistä edellä listatuista kahvikupeista kolmen suosikin joukkoon ylsivät Pentikin Anis, Arabian KoKo ja Iittalan Teema. Toivotaan että joku näistä kupposista alkaa pian tekemään pesää meidän keittiön kaappeihin.


Millaiset kahvikupit sinulla on, jos on? Mitä vaatimuksia sinulla on ulkonäön/koon suhteen?


6 kommenttia:

 1. Oij, jos saisin valita kahviastiastoni niin ottaisin ehdottomasti Willeroy&Boch:in New Wave-setin! Niistä olen haaveillut jo pitkään... <3

  VastaaPoista
 2. http://4.bp.blogspot.com/_bEBzZgZ5Tmc/SWw9y3n-3EI/AAAAAAAASQo/xaSXNnedCko/s400/Villeroy+&+Boch+New+Wave+Caf%C3%A9+Espresso+Cup.jpg

  Korjatakseni vielä: Villeroy&Boch ;D

  VastaaPoista
 3. Mukeilla on pärjätty vielä hyvin:)) Pidän eniten Iittalan teema kahvikupposista..ja niitä aletaankin varmasti jossain vaiheessa keräämään. Egoista pidän myös, kuten varmasti muistatkin;))

  VastaaPoista
 4. Minni, eikun vaan häälahjalistalle toiveeksi koko sarja ;)

  Piiju, niin meilläkin mukit on ajanut asiansa oikein hyvin, mutta täytynee pikkuhiljaa aikuistua tällä osa-alueella ;) Ja kyllä muistan, onhan noita Egoja useampaan otteeseen yhdessä hiplailtu kaupassa :))

  VastaaPoista
 5. Hehhee, mutta VAIN tällä osa-alueella sitten:D Voi niin on, pitää tyytyä siihen hiplailuun varmaan jatkossakin:))

  VastaaPoista
 6. Me saatiin häälahjaksi tuo arctica-sarja. Siis ihan kaikki siitä mitä tarjolla on. Ei iha heti tarvi olla osatamassa kuppeja. Ne siis virallisempiin juhliin kelpaa :) Joskus kerään joku erikoisemman sarjan, mut vielä ei oo ollu tarvetta :)

  Kauheeta aatella et Santsukka täyttää kohta vuoden :o Vastahan se synty :D

  VastaaPoista