torstai 31. joulukuuta 2009

Jouluinen kotikuvasetti

Laittelen näitä joulukotikuvia vasta tälleen joulun jälkeen mutta vielä ehtii, onhan joulukuuta vielä vajaa 11h jäljellä ja nämä koristeetkin ehkä ainakin loppiaiseen saakka.

Eräänä aurinkoisena talviaamuna piti raottaa sälekaihtimia ja näin kivat varjot loi seinälle kaksi ikkunan edessä roikkuvaa lasipalloa. Pallot ovat valkoisia, taannoin ikeasta ostettuja. Niissä oli valmiina siimalenksut ripustusta varten mutta laitoin itse noihin satiininauhaa, lyhyempi on valkoinen, pitempi punainen. näyttää tosi kivalta oikeasti.


Tässä on meidän "joulukuusi", joka roikkuu katosta. Laitoin langalla kaksi peikonpähkinän oksaa roikkumaan katossa olevista koukuista ja asettelin mustia ja viininpunaisia Tiimarin joulupalloja oksanhaaroihin roikkumaan. Lisäksi pallojen seassa on yksi hopeinen Stockalta ostettu lintunen.
Ikkunassa on paperitähti. Kuva on otettu päivänvalossa, joten tuo tähti ei ole päällä (muistaakseni).


Tässä sama setti illalla tuon tähden loisteessa. I like!Tässä tosi pimeässä kuvassa on meidän adventtikynttilät :) Neljäs kynttilä näyttää puuttuvan kokonaan, sillä nuo kynttilät on kaivettu kaapin kätköistä ja niitä ei ollutkaan kuin kolme enkä tullut sitten myöhemmminkään ostaneeksi neljättä. Ei me kyllä oltu kotonakaan neljäntenä adventtisunnuntaina kynttilää polttamassa... nuo numerot kynttilöihin löysin Hemtexistä. Kynttilöiden taustalla on maljakko täynnä samanvärisiä palloja kuin katto-oksassakin ja pallojen väliin on pujoteltu pienempiä peikonpähkinän oksia joissa riippuu punaisia ja kirkkaita hopealangalla kiinnitettyjä "kristalleja".


Nämä Pentikin Muskotti-lyhdyt ovat vähän liikkuvaista sorttia, aiemmin pidin niitä olohuoneen pöydällä mutta Santsu-neiti on kovin kiinnostunut kaikesta mihin pöydällä ylettyy ( ja pöytähän on todella matala) joten siirsin nämä olohuoneen nurkassa olevan pakastimen päälle. Samoin tuo metallilankalyhty on pakastimen päällä. Se luokin kivat varjot seinälle. Tuikku lyhdyn pohjalla on vaan näköjään aika vinossa, pohja ei ole mikään huipputasainen...


Viimeiseksi kuvaa meidän eteisestä, jossa tunnelmaa luo mustat valo-oksat <3 Lisäksi lipaston päällä on 3 hiekanväristä Kivi-tuikkua ja valkoinen posliininen poro. Jos rehellisiä ollaan niin otin tämän kuvan ihan äsken ja on kyllä tosi tympeän näköinen tuo sininen sävy joka kajastaa eri huoneista... vielä kun lisätään siihen huono kuvaaja joka ei osaa käyttää hyvää kameraa niin huonojen kuvien soppa on valmis.


Makuuhuoneen ikkunalla olisi vielä söpö valkoinen kynttelikkö, minkä viime jouluna muokkasin omannäköisekseni. Santsun nukkuessa päikkäreitä siinä samaisessa huoneessa en viitsi mennä sinne nyt räpsimään, mutta ehkä myöhemmin on pakko käydä ikuistamassa se kynttelikkö myös tänne :)

Tällainen on meidän joulukoti. Tunnelmaa luodaan enimmäkseen valoilla ja kynttilöillä ja muutamilla harkituilla koristeilla. Joulutekstiilejä meillä ei ole laisinkaan (paitsi se yksi jouluinen kaitaliina joka ei löytynyt vielä tähänkään päivään mennessä!) eikä joulukuusta koska emme ole olleet sitä koko jouluna katselemassakaan. Santsu sai kyllä tuntumaa joulukuuseen ja sen koristeisiin eri kyläpaikoissa joissa joulun aikaan vierailimme. Muutama pallo meinasi lähteä Santsun matkaan ja kävipä yksi Santsun suussakin!

4 kommenttia:

 1. Kivoja tunnelmakuvia, oikein kauniita asetelmia :)

  Mukavaa Uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! Hyvää uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja tunnelmallinen joulukoti. Nuo peikonpähkinäoksat ovat aivan ihania!! Meillä on muuten tuollainen samanlainen paperitähti makuuhuoneessa:) Tosin se on vähän ryttyisempi malli, sillä T istui vahingossa sen päälle silloin kun sitä "asenneltiin" että näin meillä taas:D

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteistanne ja onnea ja iloa tähän vuoteen :)

  VastaaPoista