tiistai 16. elokuuta 2011

Maalari maalasi taloa... osa 3

Takana on vauhdikas viikonloppu, innostuttiin (lue:minä innostuin) Santsun huoneen maalaamisesta niin että maalarin hommat laajeni muihinkin huoneisiin! Viime viikolla koitin pikana päättää sopivat harmaan sävyt makuuhuoneeseen ja eteiskäytävään ja perjantaina käytiinkin jo maaliostoksilla. Ilta kului valmistellessa, mm. palapeilien irroitusta, reikien paikkausta ja listojen suojausta.

Lauantaiaamuna mummo haki Santsun hoitoon ja minä aloin miehen töissä ollessa maalaamaan eteistä. Maalin kuivuessa käväisin Me&I-kutsuilla ja pari tuntia myöhemmin palasin taas maalaamaan. Taas läksin illan päälle odottelemaan maalin kuivumista ystävän järkkäämille Oriflame-kutsuille/akkojen iltaan. Vauhdikas päivä siis!

Meillä meinasi jo mopo karata kesken maalihommien, kun meinattiin ruveta purkamaan kaapistoja eteisestä ja makuuhuoneesta (tarvitsee hieman käytännöllistää noita kaappeja, mm.makuuhuoneessa riittäisi tilaa kasvattaa kaappeja ylöspäin ja eteisessä haluan piilottaa avonaulakon ja järkeistää säilytystilan, nuo kun ovat ehtää tavaraa 70-luvulta...).
Mopo kummiskin sammui siinä vaiheessa kun huomattiin kaappien alusten olevan luonnontilassa (eli betoniabetonia...) ja lattiaremppa on tehty kaappien ulkopuolen mukaan vaan. Täytyy siis mittailla kunnon kokoiset kaapistot että epäkohdat peittyvät oikein.

Eteiseen täytyy luultavasti teettää sopivan kokoinen setti mutta makuuhuoneeseen meille löytyisi ratkaisu, taddadaa, Ikeasta :) kuvan Pax-kaapisto olisi näppärän näköinen ja -kokoinen. Vielä kun osaisi suunnitella käytännöllisen sisuksen siihen. Luultavimmin vetokoreja ainakin toiselle puolelle, osittain myös toiselle (onko noihin olemassa muita hyllyjä kuin lasisia??) sekä tanko ripustettaville vaatteille.

Kenelläkään kokemusta näistä Pax-kaapeista? Mielellään otan kokemuksia ja hyväksihavaittuja vinkkejä vastaan :)


4 kommenttia:

 1. Meille laitettiin just kesällä kahteen makkariin tuo kyseinen Pax-kaapisto(150cm leveänä) ja tytön huoneeseen pax kaapisto ihan normi valkoisilla ovilla. Hyllyt ovat tukevia, ei mitään lasisia. Ikeassa oli tosi helppo suunnitella sisusteet noihin (tulostettua sai kaikista heti varastolistan varastopaikkoineen) ja tuntuu, että valinnat olivat onnistuneita. On hyllyä, housutankoja, laatikoita, henkaritankoa, kenkäkoria jne. Kokoonpano ja suoristaminen oli kuulemma vähän haastavaa, mutta lopputulokseen olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Ovet aukeavat tosi kevyesti.

  VastaaPoista
 2. Kati, kiitos kommentista! 150cm leveä olisi meillekin makkariin sopiva ja se syvempi versio. Onko teillä 35 vai 66cm syvä?
  Katselin varmaan aika hätäisesti itse nuo sisusvaihtoehdot kun en hoksannut kuin karkaistusta lasista olevia hyllyjä, mutta hyvä tietää että normaalejakin on.
  Voin kuvitella että haastetta kokoamisessa riittää kun on niin isoja pinta-aloja nostettavana ja kiinnitettävänä, mutta tosiaan lopputulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen :)

  VastaaPoista
 3. 66 cm syviä kaikki kaapistot ovat meillä. Kannattaa käydä Ikeassa kokeilemassa ja hyödyntää Pax -suunnitteluohjelmaa. Oli kyllä maailman helpoin ja nopein sisusteiden suunnittelu :)

  VastaaPoista
 4. löysin tuon suunnitteluohjelman ihan netistäkin ja kokeilin sitä tänään, näppärää!
  Meillä on matkaa lähimpään Ikeaan semmonen 250km, joten siinä vaiheessa kun sinne lähtee niin täytyy olla selvät suunnitelmat ja ostoaikeet :)

  VastaaPoista