tiistai 23. elokuuta 2011

31+

Viikot kiirii hurjaa vauhtia eteenpäin, nyt on ohitettu reippaasti 30 viikon rajapyykkikin! Reilun parin kuukauden päästä täällä nuuhkutellaan vauvantuoksua ja opetellaan uutta arkea kaksilapsisena perheenä, se alkaa pikkuhiljaa mietityttää ja jännittääkin hieman. Onneksi samankaltaista arkea voi seurata lähipiirissä ja useamman blogin kautta kauempaakin, se helpottaa ja auttaa tuntemaan että kyllä mekin pärjätään jos muutkin kerta :)

Tänään kävin neuvolassa kuuntelemassa taas pienen sydämen jumpsutusta, virtaa piisasi pikkuisella kun maha heilui myös mittanauhan alla mahan kokoa mitatessa. Tähän mennessä kaikki on sujunut oikein mallikkaasti, pikkuinen kasvaa aavistuksen keskikäyrän alapuolella, paineet kunnossa, painonnousukin on maltillisempaa kuin ensimmäisessä raskaudessa, tosin siitä jäikin niitä kiloja joita edelleen kannan mukanani :/ Sokerirasitus läpäistiin hyvin tuloksin, ainoa "miinus" on hemoglobiinin lasku; rautakuurilla ollaan.


Jotain valmistautumista pitäisi vähitellen alkaa suunnittelemaan, asioita pyörii kyllä mielessä pilvin pimein mutta ne pitäisi saada kirjattua muistiin. Mitään suuria hankintoja ei tarvitse tehdä kun kaikki on säilytetty Santsun jäljiltä, mutta uudet vaunut (+seisomalauta) kyllä haluaisin kun vanhat tuli meille käytettynä. Vanhat ajattelin siirtää parvekevaunuiksi ja uusilla kruisailtaisiin pitkin kylänraittia.

Pieniä unisex-vaatteitakin löytyy tarpeeksi ennestään mutta silti niitä hankintoja on matkan varrella tullut tehtyä. Varsinkin bodeja olen päivittänyt kietaisuversioiksi pienimmissä kokonumeroissa sekä tumpullisia versioita myös, ne irralliset kun ei kovin hyvin heiluvissa kätösissä pysyneet.

Hankintalistalla olisi ainakin
- kaukalopussi
- lämpöpussi vaunuihin
- toppahaalari 62cm (tämä jo odottelemassa toimitusta tutulta) +asusteet, 56cm löytyy Santsun jäljiltä.
- joku välikerros haalarin alle
- tutit, pullot, vaipat ym. hoitotarvikkeet

Mitähän muuta? Miten sitä osaa talvivauvaa varustaa kun mennään koko ajan pakkasia kohti? Santsun kanssa mentiin just päinvastoin, ensiulkoilut maaliskuun lämpenevissä päivissä ja koko ajan kevät eteni, nyt on ihan uuden opettelua taas. Ja miten sitä saa edes ulkoilla pikkuisen kanssa, loka-marraskuussa alkaa olla jo pikkupakkasia ja koko ajan kiristyy...

Samoihin aikoihin aiemmin synnyttäneiden kokemuksia otetaan mielellään vastaan :)


4 kommenttia:

 1. Ihana masu!Meillä Eevi syntyi lokakuussa ja vihasi alusta asti sitä pukemista. Piti vielä pukea sitten villapukua ja kypärälakkia ja kaikkea. Kyllä kesävauva onkin ollut siinä mielessä helppo ;) Eipä mulla oikein tule mitään mieleen mitä listalta puuttuisi..

  VastaaPoista
 2. Mieki hommasin sellasen lämpöpussin kaukaloon, on kyllä söpis <3 Äitiä vaa ootan käymää et se laittaa siihe alemmas ne turvavöiden reijät, ite en uskalla ruveta tuusaamaan ettei mee pialle, ku kuiteki sen myis sit eteenpäin ku ei ite enää tarvi.. :)

  VastaaPoista
 3. Sini, pukemisrumbaa odotellessa, huhhuh! Oot päässy Aatun kans helpolla alkuun :)
  ehkäpä se aika näyttää mitä sieltä puuttuu jos puuttuu :)

  Hannah, hieno juttu, sielläkin hankinnat etenee :)

  VastaaPoista
 4. Ihana massu:)) Hankinnat on hyvällä mallilla! Mitä vaunuja olet aatellut?

  VastaaPoista