sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Valoa pimeyteen

Otin illan mittaan kuvia muutamista meidän pienistä valonlähteistä. Kynttilöitä uskaltauduin hetkeksi laittamaan keittiön pöydälle palamaan, muuten meidän kynttilät poltellaan korkealla takan päällä pienten uteliaiden kätösten ulottumattomissa.

Tässä meidän adventtikynttelikkö. Sytytin tänään ensimmäistä kertaa sekä ykkösen että kakkosen, viikko sitten taisi olla hieman kiireitä kun ei ehtinyt poltella ensimmäistä kynttilää. Numerot ovat viime joulun hankinta Hemtexistä, kivet Rhodoksen tuliaisia.

Makuuhuoneessa isomman ikkunan edessä on perinteinen valkoinen kynttelikkö joka joutui heti muutoksen kouriin meille kotiutuessaan. En oikein innostunut niistä kynttelikköön kuuluvista muovihavumanseteista, joten otin ne pois ja kieputtelin kynttilöiden ympärille metallilankaa, jossa oli valkoisia helmiä. Tykkään tosi paljon kynttelikön uudesta ilmeestä!

Makuuhuoneen pienempää ikkunaa koristaa pieni kullanhohtoinen rottinkitähti pienellä valosarjalla.

Santsun huonetta koristaa tähtivalonauha ja olohuoneen ikkunassa valaisee valkoinen paperinen tähti. Nämä tähtöset jäi nyt kuitenkin kuvauskierroksen ulkopuolelle tällä kertaa.

6 kommenttia:

 1. Ihana idea toi kynttelikön tuunaus :) Mulla sama juttu etten tykkää noista perinteisistä kyntteliköistä koska niissä on ne mansetit, eikä meillä siks oo yhtäkään kynttelikköä...katsos kun ei oo tullut mieleen että nehän voi ottaa pois :D Tarvii varmaan ostaa meillekin ja laittaa tollanen nauha vielä lisäksi kun on niin kiva :)

  Meillä on jäänyt kynttilöiden poltto aika vähiin tänä vuonna vaikka rakastankin niitä. Arttu on sellainen touhotin ettei sen aikana voi polttaa pöydillä, ja meillä ei oikein muita paikkoja ole (tarpeeks korkeella) mihin vois laittaa kynttilöitä....

  VastaaPoista
 2. Jokunen vuosi sain noin mahtavan idean niin pakkohan se oli toteuttaa :D

  Hieman kyllä odottelen jo aikaa kun kynttilöitä voi rauhassa poltella pöydillä, mutta muuten ei kyllä sen ajan tarvitsisi niin hirveän nopeasti kulua.

  VastaaPoista
 3. Kauniita valopilkkuja!
  Ja tosi kivasti tuunailtu kynttelikkö, paljon parempi, kun ne perinteiset systeemit :)

  VastaaPoista
 4. SiniK, kiitos :) Kynttelikkö näyttääkin paljon valoisammalta kun ne tummat mansetit eivät ole pimentämässä ja synkistämässä paikallaan.

  VastaaPoista
 5. Ihana adventtikynttelikkö:) Katsoin samoja numeroita Hemtexillä mutta jäivät vielä ostamatta.. nyt harmittaa;)

  VastaaPoista
 6. Piiju, Kiitos! Eikun vaan äkkiä uusintakierros Hemtexille, näkyi vielä lauantaina olevan pino esillä :)

  VastaaPoista