keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Eroon tutista-projekti

Josko koittaisi hieman aktivoitua blogin päivittämisen suhteen. Vireystaso on ollut viime aikoina vähän laskussa, joten blogi on saanut lepäillä rauhassa. Sitä haalariin suunnittelemaani pinkkiä pipoa metsästän edelleen, mieleistä ei ole tullut vielä vastaan. Joutuukohan sitä pian värikarttaa muuttamaan :)

Mutta otsikkoon! Meillä on menossa projekti Eroon tutista! Projekti alkoi sunnuntaina kun Santsu nukkui päikkärit mummolassa. Tutti oli matkassa mutta ajateltiin että kokeillaanpa nukahtaisiko ilman. Ja tokihan mummon taikavoimat sen sinne sai nukkumaan.
Illalla sitten kotona nipsaistiin tutti rikki ja kerrottiin että nyt on hiiri käynyt puremassa tutin rikki ja tutti täytyy nyt heittää roskikseen. Siinä sitä oli pienellä tytölle ihmeteltävää ja höpötti hiirestä ja tutista lopun iltaa.
Yhdeksän aikoihin Santsu vietiin nukkumaan, mutta eipä vain se uni tullutkaan ilman tuttia. Itketti ja suretti, äiti silitteli ja peitteli, isi peitteli ja silitteli mutta aina vaan neiti kampesi pystyyn itkeskelemään ja huutelemaan. Lopulta menin peiton ja tyynyn kanssa lattialle makoilemaan (nukahdin jossain vaiheessa) seuraksi. Puolen yön jälkeen väsy teki tehtävänsä myös neitosen kohdalla.
Yöllä neljältä Santsu itkeskeli mutta nukahti uudelleen silittelemällä. Aamulla kahdeksalta taas itkeskelyä, noustiin ylös. Sinä yönä unet jäivät 8h pituisiksi.

Maanantain päikkäreille nukahtaminen vei 1,5h vaikka aamu alkoi aikaisin lyhyiden yöunien jälkeen. Tuttia muistettiin kaipailla mutta kertaus hiiren puremasta sai asian unohtumaan. Unta vastusti ja vastusti, kunnes simahti. Illalla meni jo hieman paremmin kun isikin oli vuoroin taas rauhoittelemassa. Seuraavana aamuna herättiin taas kahdeksan maissa.

Tiistaina päikkärit hoituivatkin aivan itsestään kun kävimme asioilla Oulussa, autossa oli tunti tehokasta uniaikaa mennen tullen! Päivän aikana ei ollut enää tuttia ikävä, paitsi seinällä olevasta valokuvasta tutin huomattuaan sanoi "hiiri" :). Illalla yöunillekin mentiin melko helposti, piti olla hissukseen kun nalle ehti nukahtaa ennen Santsua.

Tänään, parhaillaan neiti hakee unta tuolla toisessa huoneessa, jo reilun puolen tunnin ajan. Ähkii, puhkii ja haukottelee, ehkä pian sammuu...? Harmi vaan että harrastusten vuoksi täytyisi pian herättää :/
Mutta kaiken kaikkiaan, aika kivasti siitä tutista on päästy eroon. Katsotaan vaan, kun huomenna tavataan tuttisuisia vauvoja että meidän neiti se on käynyt tuttivarkaissa ja lupsuttaa onnessaan pientä aarretta.

2 kommenttia:

  1. Hienosti sujunu tutiton elo :) Iso tyttö jo ku ei tarvi tuttia. Tuntuko äitistä pahalta ottaa tutti pois?

    VastaaPoista
  2. Niin on <3 Välillä teki mieli kyllä lykätä tutti suuhun (yks ehjä on vielä jemmassa) kun nukahtaminen ei meinannut luonnistua mutta hyvä että pysyin päätöksessä kummiskin.

    VastaaPoista