tiistai 1. toukokuuta 2012

Puoli vuotias! (+5pv)

Hurjaa että minun pieni vauva on jo puolivuotias! Jos aika kulkee ensimmäisen lapsen kohdalla nopeasti niin toisen lapsen kohdalla se menee ainakin tuplasti nopeampaa! Täytynee alkaa suunnittelemaan jo 1v-pirskeitä, sillä ne on varmasti nopeammin edessä kun jaksan ymmärtääkään. Kunpa aikaa saisi hidastettua ja vauvan purkitettua :)


6kk-merkkipäivä meillä oli viime keskiviikkona. Torstaina kävimme päivittämässä tuoreet mitat, herra oli 69,5cm ja 8,48kg. Ensimmäiset puoli vuotta on ollut yhtä piikkittelyä, nytkin saatiin yksi piikki reiteen. Onneksi nyt tuleekin pitempi tauko ja seuraava on vasta 1v ikäisenä. Saatiin myös lupa istumaharjoituksiin syöttötuolissa. Täytyykin kaivella se esille ja laittaa paraatipaikalle pöydän päähän :)


Pikku-ukolla on nyt kaksi hammasta. Ensimmäinen hammas tuli 5kk ikäisenä ja toinen tuli nyt muutamaa päivää vajaa 6kk ikäisenä. Kaksi somaa ja neulanterävää riisinjyvää siellä alhaalla on nyt suun koristeena.
Niitä on hyvä teroitella äitin käsiin kun ruokaa ei muka ole saatavilla. Kiinteitä aloimme maistella 4,5kk ikäisenä ja niitä on makusteltu enempi ja vähempi. Kovin innokkaasti ei kyllä homma alkanut, suu pysyi kyllä melko tikkuviivana kiinni alkuun kun lusikkaa koitti tarjota. Sama on vieläkin uuden maun kanssa, vanhat tutut eväät kyllä saa suun ammolleen, varsinkin nälkäisenä! Mamsku on silti parasta evästä mitä ukko tietää :)


4kk ikäisenä pikkumies aloitti kääntymisharjoitukset, selältä mahalleen siis. Nyt siinä hommassa ollaan jo ihan pro! Pari viikkoa sitten löydettiin peruutusvaihe, poju löytyi millon mistäkin, useimmiten ruokapöydän alta tai eteiskäytävältä. Nyt viikonloppuna alettiin hoksata kuinka päästään eteenpäin. Pallon perässä ryömii ihan huomaamatta pitemmät pätkät, muutoin saattaa ottaa pari vetoa ja sitten hermostuu. Jännä nähdä miten se vauhti tästä lähtee kehittymään, pian ollaan ihan ihmeissämme kun vauhti on hurjaa :)


Sisko on kyllä niin parasta ihmeteltävää tuolle pikkumiehelle. Haltioissaan katselee kaikkea mitä sisko puuhaa, mukaankin tietysti kovasti jo tahtoisi. Välillä he kiljuvat yhdessä ja vuorotellen ja nauraa käkättävät päälle.Siskon lelut kiinnostaa jo kovasti ja toinen tietysti kerää kaikki pois veljen ulottuvilta. Kyllä on sisko kovilla kun minimies lähtee tosissaan liikkeelle!
Santsu tykkää kovasti halia ja köllötellä veljen vieressä. Silloin poju katsoo tilaisuuden tulleen ja tarraa siskon tukkapäähän kiinni. Voi kauhistus monetko hiustupot olen saanut pojan nyrkeistä kieputella pois, huhheijjaa!


Ihana isopieni puolivuotias!

7 kommenttia:

 1. Onnea ihanalle puolivuotiaalle! <3

  Hauska oli lukea, kun niin moni kohta kuulosti tutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Monesti kans luen sun postauksista että kuulostaapa tutulta. Tai sitten että samat jutut on varmaan pian odotettavissa meilläkin :)

   Poista
 2. Meillä liikutaan pyörimällä :D Eteen tai taaksepäin ei vielä mee, kovasti yrittää mutta hermot vielä menee.. jotain lelua kurkottaa niin et saattaa vahingossa liikkua, mut ei sit sen enempää =)

  VastaaPoista
 3. Onnea puolivuotiaalle! Olipa kiva lukea kirjoitustasi, kun oma tulee muutaman kuukauden perässä :-) Minkä valmistajan on tuo raitainen haalari? Kivannäköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! :) Samalla mielenkiinnolla minäkin luen vähän poitsua vanhempien lapsosten touhuja, tietää vähän mitä on mahdollisesti pian tulossa omallakin kohdalla :)

   Tuo haalari on H&M:n.

   Poista