perjantai 2. syyskuuta 2011

Pikkuruista pyykkiä

Alkuviikosta pengoin Santsun säilöttyjä pikkuruisia vaatteita sekä uusia hankintoja vauvalle. Sainkin kerättyä mahtavan korillisen pyykkiä koossa 56-62cm päivien ratoksi. Eilen pyöräytinkin ensimmäisen koneellisen vauvapyykkiä aikani kuluksi. Valkoisella aloiteltiin :)


Nyt kaipaisin vinkkejä pyykinpesutaitureilta!
Santsu oli vauvana kova tyttö puklailemaan ja noissa vanhoissa, pari vuotta laatikossa piilotelleissa vaatteissa on melkoiset puklukellastumat muistona. Näissä juuri pestyissä ne on haalistuneet mutta tarkkaan tutkittaessa ne voi havaita. Nyt siis kaivataan vinkkejä kuinka ne tahrat saisi taiottua pois.

13 kommenttia:

 1. Pikainen vastaus ennen Kii serkun nimpparikutsuille lähtemistä. Eli laitapa aurinkoon roikkumaan narulle, niin aurinko valkaisee :)

  VastaaPoista
 2. SiniK, tuo vinkki itselläkin oli mielessä vaan on tuo aurinko ollut melko harvinainen näky viime päivinä, varsinkaan silloin ku sitä tarvitsisi...

  VastaaPoista
 3. Sini sen jo ehti sanoa. Mä sain E:n puklailemista ja säilössä kellastuneista valkoisista vaatteista kaikki tahrat V:tä varten juurikin auringossa pois. Nyt sitten vaan tarkkana sään kanssa ja heti vaatteet pihalle kun aurinko siellä pilkistelee :)

  VastaaPoista
 4. Kokeile laittaa pulverin sekaan vaikka sitä vanishin jauhetta?Meillä se on tehonnut ihan hyvin.

  VastaaPoista
 5. Voi että kun pienet vaatteet on söpöjä, niitä jopa mielellänsä pyykkää ja viikkaa :D

  VastaaPoista
 6. Sappisaippua ja mahdollisimman kuumassa pesu.

  VastaaPoista
 7. Sappisaippuaa kannattaa kokeilla ja tietty jotain näitä valkaisevia tahranpoistajia kuten Vanishia.

  VastaaPoista
 8. Mä saan kaikki tahrat pinkissä liotamalla pois, mutta tuota ongelmaa meillä ei juuri ole ollut Lottiksella, eli nää on aina ollut ihan tuoreita.

  VastaaPoista
 9. Meillä luotetaan pinkkiin ;)

  Eli Vanishia pesuun mukaan ja tahrat lähtevät. Tahraisimmat vaatteet kannattaa esiliottaa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille vinkeistä, sappisaippuaa löytyisi kaapista joten täytyy opetella sitä käyttämään ensin ja sitten siirtyä pinkkiin jos ei muu auta :) Niin ja metsästää sitä aurinkoa.

  Inka, kyllä vaan, voisin vaikka huvikseni pestä noita pikkuruisia vaatteita <3

  VastaaPoista
 11. Minäkin olisin ehdottanut sappisaippuaa.. piti itsekin opetella käyttämään, kun ystävä sellaisen toi.. oli suvun kastemekossa ikävä tahra kauluksessa ja se piti saada pois ja sappisaippua auttoi :)

  VastaaPoista
 12. Riitta, minä hankin monien kehuman ja suositteleman sappisaippuapalasen ruohotahraa varten mutta en tainnut osata tarpeeksi kauan sitä tahraa hangata sillä siinä se on paikallaan edelleen :/

  VastaaPoista
 13. Sappisaippuaa, ja annat vaikuttaa vähä aikaa ja sit peset mahd isossa lämpötilassa, meillä ainaki auttanu, tosin kyllä multaki löyty tuolta M:n vanhoja pikkuruisia vaatteita joissa oli niitä tahroja ajalta ennen sappisaippuaa :(

  VastaaPoista